Leertherapie

Schemagerichte groepsleertherapie in combinatie met Mindfulness Based Cognitive Therapy voor Klinisch Psychologen en Psychotherapeuten in opleiding en andere geinteresseerden.

Van het leven van alle dag gaan uitzoomen naar het hier-en-nu, zijn bij wat er is en hoe het met je gaat. Hoe moeilijk is dat? Je weet het zo goed voor je cliënt, maar waar loop je zelf tegenaan?
In deze leertherapiegroep ga je leren steeds opnieuw voor jezelf te zorgen, voordat je dat voor je cliënt/ patiënt doet. De leertherapie biedt gelegenheid aan psychologen in de zorg om af te remmen en stil te gaan staan om ruimte te maken voor jezelf en te gaan zorgen voor wat zich in het moment aandient. Vervolgens komt er ruimte om patronen te herkennen en ontwaren van eigen Schema’s.
Er wordt gewerkt met Schemagerichte Cognitieve therapie. Net als in het werk met cliënten worden cognitieve, experientiele, gedragsmatige technieken gebruikt en wordt er gewerkt binnen de therapeutische (groeps-)relatie. Mindfulness heeft in de leertherapie een plaats om je eigen patronen, persoonlijk functioneren en de automatische piloot, waarin je gemakkelijk terecht komt, te ontdekken, te verkennen en te onderzoeken, waarbij het eigen ervaren centraal staat. Iedere dag opnieuw. In de leertherapie wordt vervolgens verkend hoe om te gaan met de obstakels als gevolg van eigen functioneren die je in je gewone leven en je werk als therapeut tegenkomt. Om dit te kunnen doen helpt het letterlijk afstand en tijd te nemen: we trekken ons terug op een mooie landelijke locatie in de natuur, verzorgd en wel, 6 vrijdagen.

Praktische informatie schemagerichte groepsleertherapie

* Groep in het najaar 2024: de vrijdagen 4 en 18 oktober, 8 en 29 november, 13 december en 10 januari 2025. Kosten €1995, lunch inbegrepen. Voor deze groep zijn geen plaatsen meer beschikbaar.

* Groep in het voorjaar 2025: de vrijdagen 31 januari, 14 februari, 7 maart, 21 maart, 4 april, 25 april. Kosten €1995. Voor deze groep is nog voldoende mogelijkheid tot aanmelding.

* Leertherapeuten: Eleonore Bak (Klinisch Psycholoog) en Rogier Poels (Psychotherapeut/GZ-psycholoog).

* Plaats: Breda, buitenlocatie. 

* Aantal deelnemers: 8. Bij onvoldoende deelnemers wordt de leertherapie tijdig geannuleerd.

* Accreditatie:  Voor deelnemers aan de opleidingen tot Klinisch Psycholoog of Psychotherapeut gelden verschillende regelingen, neem contact op voor meer informatie. 

* Info en aanmelding: mail naar eleonore.bak@gmail.com

 update 11/3/2024